joi, 13 mai 2010

Valul dintre om si Dumnezeu

Valul dintre om si Dumnezeu este foarte subtire. Linia dintre bucurie si jalnica nefericire este foarte subtire. Lucrul care ne scoate din jalnica nefericire este alegerea bucuriei. Ceea ce ne duce in sanatate perfecta este alegerea de a fi asta, in loc sa fim boala si suferinta. Ceea ce ne permite sa infloreasca un Dumnezeu frumos este alegerea lui Dumnezeu si nu a corpului nostru – iar acesta este un val foarte subtire.
Fanaticii din lume, care se impotrivesc propriei lor linii temporale, sunt facuti sa se simta vinovati din cauza corpului lor. Nu vorbesc de a te simtii vinovat ca ai un corp. Ar trebui sa fiti fericiti ca aveti un corp, sa onorati faptul ca ati facut ceva correct si ca sunteti in viata aici. Nu sunt asa de sigur ca aceeasi garantie poate sa aiba loc si in viata urmatoare, dar ati facut-o corect. Nu vorbesc despre abuzul asupra corpului. Exista oameni care, multa vreme, au crezut ca, pentru a il allege pe Dumnezeu , trebuie sa faca trupul sa sufere. E incorrect, pentru ca Dumnezeu este si trupul. Ceea ce transforma trupul in Dumnezeu este Spiritul, care se elibereaza de trup si imputerniceste trupul intru Dumnezeu. Atunci cind Spiritul este incuiat in corp, el este aservit nevoilor trupesti. Atunci cind este eliberat, el va salva trupul. Asta nu inseamna sa va uriti trupul, s ail infometati pina la moarte sau sa il ucideti cu mincare. Nu inseamna sa il neglijati, sa nu-l spalati si sa nu-l imbalsamati cu apa de trandafiri si cu iasomie. Nu inseamna sa nu il ingrijiti. Inseamna ca , atunci cind va ajunge ceasul lui Dumnezeu, atunci va lasati lui Dumnezeu si puneti corpul sa se odihneasca. De aceea facem aceasta lucrare – cum ar fi disciplina Twilight intinsi. (termenul este folosit pentru a descrie disciplina predata de Ramtha, in care studentii invata sa isi aduca corpul intr-o stare catatonica, similara cu somnul profund, dar pastrindu-si in acelasi timp starea de constienta). In clipa aceea, trupul a fost hranit , curatat si nu mai are nevoie de atentie. Acum toata atentia se concentreaza pe lucrare.
Cit este de greu acest lucru? Nu e greu.Cu cit deveniti mai asemenea lui Dumnezeu, cu atit corpul vostru va devenii mai frumos. Cu cit sunteti mai mult in Spirit, cu atit va fi mai frumos trupul vostru, atunci cind Spiritul acela se intoarce in el. Cu cit sunteti mai mult in Spirit, si neimpovarati de tragediile gindirii constiintei sociale, cu atit mai glorios va functiona creierul. Cea mai mare iubire pe care puteti sa i-o dati corpului este sa zaboviti in sinul lui Dumnezeu si sa concepeti nemurirea pentru acest corp. Sa nu lasati corpul sa moara este cea mai mare iubire. Atunci cind reveniti in trup, e ca un nou nascut. In obraji e o roseata, care nu a mai fost acolo de pe cind erati prunci, iar ochii sunt limpezi si jucausi. Respiratia e sarutata cu dulceata. Trupul e rafinat si puternic si reprezinta puterea Spiritului Sfint care exista in el, pentru ca, acum, aceasta exista, iar voi aveti tinerete continua. Cel mai bun lucru pe care puteti sa il faceti pentru corp este sa nu il lasati niciodata sa moara. Acesta nu e un abuz. Spiritul nu cauta trupul pentru toate placeriile sale. Trupul nu ar trebui facut raspunzator de rautatea unei constiinte si a unei minti distorsionate.
Eu sunt aici ca sa va invat toate acestea si sa va alimentez cu atita cunoastere. E o bucurie sa aveti atitea alegeri de facut, atita intelegere – si sa fiti eliberati de superstitiile voastre de teama voastra care va chinuie, sa intelegeti ca sunteti cu adevarat Dumnezeu. Nu exista nici un motiv pentru care sa fiti tristi in acest sens. Trebuie doar sa fiti asta.
RAMTHA – ‘’Schimbarea liniei temporale a destinului nostru’’

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu