vineri, 14 mai 2010

Iata Dumnezeul

De secole ati fost invatati ca Dumnezeu se afla in afara imparatiei voastre, undeva in spatiul cel mai indepartat. Multi dintre voi ati crezut acest lucru si l-ati acceptat ca pe un adevar. Dar Dumnezeu - principala cauza a tot ce inseamna viata - nu a fost niciodata in afara voastra. El este voi. El este minunatele procese de gindire, inteligenta suprema care stau tacute si mereu prezente inlauntrul omului.
Ati fost invatati ca v-ati nascut ca sa traiti pentru o clipa, sa imbatriniti, iar apoi sa muriti. Deoarece ati crezut ca acest lucru este adevarat, el chiar a devenit, realitatea vietii voastre de pe acest plan. Insa, eu ma aflu aici pentru a va ajuta sa intelegeti ca sunteti cu adevarat o esenta eterna si nemuritoare, care a existat de miliarde de ani - inca de cind Dumnezeu, Tatal vostru preaiubit, totalitatea gindurilor, s-a contemplat pe Sine in maretia luminii - ceea ce ati devenit fiecare dintre voi. In acea clipa, fiecare dintre voi a devenit o entitate unica, suverana si pentru totdeauna o parte a mintii lui Dumnezeu.
Ati fost invatati ca Dumnezeu este o entitate singulara care a facut cu mainile sale Cerul si Pamintul, iar apoi a creat fiinta numita om.
Insa voi, posesorii inteligentei Divine si a liberului arbitru, sunteti marii creatori ai intregii vieti. Voi sunteti cei care ati creat soarele diminetii, cerul noptii si fumusetea a Tot Ce Exista. Voi sunteti cei care ati creat fiinta remarcabila numita om, astfel incit voi - lumini stralucitoare in Vidul spatiului - sa va puteti experimenta intreaga minunatie a formelor create de voi.
Fratii mei preaiubiti, intelegerea a cine sunteti fiecare dintre voi este, cu adevarat, un ansamblu de iluzii pe care le-ati trait de mii de ani.Sunteti mai mult decit o simpla fiinta umana. Sunteti de departe, cu mult mai magnifici decit faptura limitata numita om. Sunteti Dumnezeu. Ati fost dintotdeauna Dumnezeu - si veti fi intotdeauna. Sunteti marii creatori nemuritori care ati trait aici viata dupa viata, pentru a atinge aceasta cunoastere mareata, pe care ati permis sa va fie luata.
Cu totii sunteti Dumnezeu Insusi, creat de El Insusi. Sunteti Dumnezei creati de Dumnezeu, prima si unica creatie directa a Sursei intregii vieti. In aventurile pe care le-ati facut explorind viata, v-ati integrat inteligenta suprema cu materia celulara, pentru a deveni Dumnezeu/om - mintea lui Dumnezeu ce se exprima in forma numita omenire - Dumnezeii ce traiesc in miracolul propriei creatii, numita om. Omenirea, barbatii si femeile: acesta este Dumnezeu, superb deghizat in entitati limitate si lamentabile.
Cine sunteti voi? De ce va aflati aici? Care este scopul si destinul vostru? Credeti ca sunteti o simpla fiinta creata accidental, nascuta sa traiasca pentru o clipa, iar apoi sa dispara pentru totdeauna? Ce va face sa credeti ca nu ati mai trait cindva? De ce acum? Si de ce voi?
Ati trait pe acest plan mii de vieti, ati venit si ati plecat ca o adiere de vint. Ati avut toate fizionomiile, toate culorile, toate crezurile si religiile. Ati dus razboaie, aparindu-va si atacind. Ati fost regi si servitori. Ati fost marinari si capitani. Ati fost cotropitori si cotropiti. Ati fost tot ce exista in cunoasterea voastra. De ce? Pentru a simtii, pentru a dobindii intelepciune, pentru a identifica cel mai mare mister al tuturor timpurilor - voi insiva.
De unde credeti ca at venit? Credeti ca sunteti o gramada jalnica de masa celulara, care a evoluat dintr-o singura celula? Atunci cine este cel care priveste cu atita intensitate din spatele ochilor vostri? Care este esenta care va ofera unicitatea si personalitatea, comportamentul si caracterul, capacitatea de aiubi, de a imbratisa, de a spera, de a visa si uimitoarea putere de a crea? Si de unde ati adunat toata inteligenta, toata cunoasterea si intelepciunea pe care le aratati , inca de mici copii? Credeti ca ati devenit cine sunteti, doar dintr-o singura viata ce reprezinta doar o singura respiratie in eternitate?
Tot ceea ce sunteti ati devenit pe parcursul nemarginirii timpului, traind viata dupa viata. Si din toate aceste experiente de viata, ati adunat intelepciunea care v-a ajutat sa formulati unicitatea si frumusetea numita om. Sunteti mult prea valorosi. Sunteti mult prea frumosi pentru a fi creati doar pentru o zvicnire de o clipa in vesnicia timpului.
Credeti ca parintii vostri sunt cei care v-au creat? Mama si tatal sunt parintii genetici, insa nu ei v-au creat. Intr-un mod mai amplu de a intelege, ei sunt fratii vostri preaiubiti. Iar voi sunteti la fel de batrini ca si ei - intrucit toate entitatile au fost create in acelasi moment. Cu totii ati fost nascuti cind Dumnezeu - marele si minunatul gind - s-a contemplat si sa extins pe sine in maretia luminii. Atunci ati venit voi sa fiti; atunci v-ati nascut. Parintele vostru adevarat este Dumnezeu - Principiul Mama/Tata al intregii vieti.
RAMTHA - ''Cartea Alba''

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu