luni, 24 mai 2010

Dumnezeu inseamna a da viata

Dumnezeu este iubire. Ce inseamna asta? Repetati-va aceste cuvinte. Ce inseamna ele? Iubire este actul de a darui mereu. Nu are de-a face cu luatul. Dumnezeu daruieste si mentine ferm principiul vietii ce poate fi explorata. Atunci cind va iubiti pe voi insiva, nu va fi intr-o imbratisare pasionala. Nu va veti consola cu cuvinte poetice. Iubirea este actul de a da - a darui. Dumnezeu nu ia niciodata. El doar da. Viata a fost extinsa din acest moment. Nu a fost niciodata limitata. Dumnezeu nu va poate judeca,  uri, condamna. Nu exista asa ceva. Exista acceptare.
Pentru a cunoaste ce este iubirea, trebuie sa te deschizi si sa daruiesti. Este ca si cum am rupe barajul ce stavileste apa. Este un transfer de constiinta. Atunci cind veti invata sa va iubiti pe voi insiva, veti invata sa va iubiti astfel. Nu va veti oferi lucruri, ci libertate. Veti inceta sa va mai judecati gindindu-va ca ati avut un esec sau un succes. Veti inceta sa va mai simtiti vinovati pentru trecut, caci nu aveti nici un viitor atita vreme cit sunteti ancorati in vina. Veti renunta la dusmani pentru ca atunci cind ii lasati in pace, va lasa si ei. Aceasta este iubirea de sine. Este nevoie de o cantitate uriasa de energie pentru a avea dusmani si pentru a-i pastra mereu in minte.
A te iubi pe tine insuti inseamna a te ierta. Si spuneti-va: ''In lumina intregii eternitati, ce rol a avut aceasta actiune - de a ma tine pe loc pentru totdeauna, sau de a ma extinde, astfel incit sa vad mai departe?''Dumnezeu este iubire, deoarece Dumnezeu va daruieste in fiecare zi a vietii si va sustine cu energia de care este nevoie pentru a crea viata. Si aveti ritmul vostru si anotimpul vostru. Cind veti putea face acelasi lucru cu voi insiva, atunci iubirea se va naste in voi. Nu va asteptati ca oamenii sa va iubeasca. Ei nu pot face asta. Asteptati-va ca voi sa va iubiti. Si va puteti iubi prin a va da libertate, pace - si cind va dati voua insiva toate acestea, le daruiti apoi si altor oameni. Dati-le, Dati-le.
Dati-le oamenilor spatiu sa faca greseli. Si ce daca fac greseli? Se afla la pragul intelepciunii. Virtutea nu este abstinenta de la viata, este actiunea in viata. Dati-le oamenilor libertate. Nu asteptati sa greseasca. Iubiti-i, ingaduiti-le. Nu tineti pe nimeni captiv al puterii voastre si nu va jucati cu oamenii. Dati-le libertate si fiti sinceri si cinstiti cu ei. Iar sinceritatea inseamna:''Iti ofer ceea ce imi doresc cel mai mult in interiorul meu". Iertati-i pe parinti daca nu v-au crescut cum trebuie. Nimeni nu stie cum sa creasca pe cineva cum trebuie. Dar sarbatoriti ca aveti o viata si ca v-au dat viata. Dati. Dati. Nu luat. Nu luati. Dati, iar in actul de a da, ve-ti deveni Dumnezeu. Atunci cin sunteti milostivi, si Dumnezeul vostru este milostiv. Cind sunteti iertatori, si Dumnezeul vostru este iertator. Cum va puteti astepta sa va iertati pe voi insiva si sa nu va iertati dusmanii? Doar atunci cind v-ati iertat pe voi insiva , aveti intelepciunea de a transmite acea putere catre ceilalti.
Oamenii care iau sunt victime - si cu totii ati luat. Credeti ca viata va datoreaza ceva. Credeti ca parintii va datoreaza ceva. Credeti ca prietenii va datoreaza ceva. Credeti ca iubitul vostru va datoreaza ceva. Nimeni nu va datoreaza nimic. Voi luati, nu dati. Daca luati, atunci nu-l intrupati pe Dumnezeu. Daca dati, intrupati puterea divina din interiorul vostru, pentru ca resursa nu se epuizeaza niciodata....Il salut pe Dumnezeul din voi.      RAMTHA - ''Ghidul incepatorului pentru crearea realitatii''

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu